تعطیلی مدارس به آموزش و پرورش واگذار شد تمدید مهلت ثبت‌نام برای جاماندگان سرویس مدارس ثبت نام آزمون وکالت ۱۴۰۵ از امروز؛ تاریخ آزمون و شرایط شرکت گواهینامه موتور زنان بالاخره صادر می‌شود؟ خبر مهم آموزش و پرورش درباره اول مهر ۱۴۰۵ / وضعیت فعالیت مدارس جدیدترین جزییات از فوق العاده ویژه فرهنگیان در نیمه دوم ۱۴۰۵ تاریخ دقیق مرحله دوم رتبه بندی معلمان در سال ۱۴۰۵ + جزییات بارش‌های سیل‌آسای شمال ایران ال‌نینو بود یا تورنادو؟ جزییات جدید حذف کنکور از زبان رئیس سازمان سنجش هشدار زرد هواشناسی برای شمال کشور؛ رگبار و رعدوبرق در ارتفاعات نحوه برگزاری کلاس‌های دانشگاه در سال جدید ۱۴۰۵-۱۴۰۶ اعلام شد پیش‌بینی هوای تهران امروز و فردا ۲۲ و ۲۳ شهریور / رگبار باران و سرما در راه است؟ کارت ملی جدید ۱۴۰۶؛ زمان صدور، هزینه تعویض و جزئیات کارت ملی نسل جدید ترافیک سنگین در محورهای چالوس و آزادراه تهران-شمال اژه‌ای: طرفدار پروپاقرص برگزاری دادگاه‌های علنی هستم ترافیک سنگین در محور چالوس و آزادراه قزوین–کرج

هشدار هواشناسی برای اربعین؛ گرمای ۴۹ درجه‌ای در مرزها و شهرهای زیارتی

هواشناسی الگوهای هواشناسی از رگبارهای موسمی در جنوب‌شرق، گرمای بالا در مرزهای اربعین و شهرهای زیارتی عراق خبر می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ - 2026 August 01
کد خبر: ۳۱۴۸۴۷

به گزارش راهبردمعاصر، بررسی آخرین خروجی مدل‌های هواشناسی نشان می‌دهد طی امروز و فردا الگوی غالب جوی کشور همچنان تحت تأثیر استقرار سامانه گرم تابستانی خواهد بود و در بخش وسیعی از نیمه غربی، جنوب و مرکز ایران ماندگاری دماهای بالا ادامه دارد.

در جنوب‌ شرق کشور همچنان در ساعات بعدازظهر و اوایل شب مستعد رشد ابرهای همرفتی، وقوع رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت و احتمال طغیان رودخانه‌های فصلی خواهد بود.

بر این اساس احتمال وقوع بارش‌های موسمی در ارتفاعات و مناطق جنوبی سیستان و بلوچستان، شرق و شمال هرمزگان، جنوب کرمان و بخش‌هایی از جنوب و جنوب‌شرق فارس وجود دارد. در این مناطق احتمال آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب و افزایش ناگهانی دبی مسیل‌ها وجود دارد و توصیه شده مردم از توقف در حاشیه رودخانه‌های فصلی خودداری کنند.

طی یکشنبه تا سه‌شنبه اوج گرما در استان خوزستان رخ خواهد داد؛ به‌طوری که آغاجاری بیشترین احتمال ثبت دمای ۵۱ درجه سانتیگراد را دارد. همچنین بستان و شوش به حدود ۵۰ درجه سانتیگراد خواهند رسید و دمای رامهرمز نیز ۵۰ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود. در اهواز، بندر ماهشهر، امیدیه، آبادان، خرمشهر و شادگان نیز بیشینه دما بین ۴۸ تا ۴۹ درجه سانتیگراد خواهد بود.

در مرزهای اربعین نیز شرایط جوی عمدتاً پایدار اما بسیار گرم پیش‌بینی می‌شود. در پایانه‌های مرزی شلمچه و چذابه بیشینه دما به حدود ۴۹درجه سانتیگراد می‌رسد. در مهران و خسروی دمای هوا حدود تا ۴۷ درجه سانتیگراد خواهد بود و مرزهای باشماق و تمرچین با بیشینه دمای ۳۶ تا ۳۹ درجه سانتیگراد نسبت به سایر گذرگاه‌ها شرایط معتدل‌تری خواهند داشت.

در مرزهای جنوبی وزش باد، احتمال خیزش گردوخاک و شاخص بالای تنش گرمایی از مخاطرات اصلی خواهد بود و به زائران توصیه می‌شود از تردد در ساعات اوج گرما خودداری کرده، آب کافی همراه داشته باشند و از پوشش مناسب و وسایل محافظ در برابر تابش مستقیم خورشید استفاده کنند.

در شهرهای زیارتی عراق شامل نجف، کربلا، کاظمین و سامرا نیز آسمان عمدتاً صاف و آفتابی پیش‌بینی می‌شود و بیشینه دما در گرم‌ترین ساعات روز به ۴۷ تا ۴۹ درجه سانتی‌گراد خواهد رسید./مشرق

کلمات کلیدی: هواشناسی
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار